Novas

Ordenar por:

21/abr/2010 0

A torta de Santiago, símbolo protexido da repostaría galega

É a torta máis famosa da Ruta Xacobea e da cociña galega, e podes botarlle o dente en calquera poboación do Camiño de Santiago. A torta de Santiago é tan famosa e glorificada, que...

21/abr/2010 0

A Vieira

A vieira é a insignia do peregrino e tamén da gastronomía galega. A Pecten maximus é un molusco bivalvo típico do mar de Galicia cuxa cuncha era prendida antigamente na roupa...

21/abr/2010 0

Tenda de comestibles en Melide

Visitamos unha tenda de comestibles en Melide, na provincia da Coruña. Son moitos os peregrinos que pasan por aquí para mercar algúns produtos típicos da terra: queixos, chourizos,...

Tenda de comestibles en Melide

21/abr/2010 0

Amor e fe no Camiño

Saímos do Alto do Poio con dous peregrinos de Alacante. Esta é a súa segunda experiencia no Camiño, unha ruta na que volven palpar a fraternidade e o amor que se profesan os...

Amor e fe no Camiño

21/abr/2010 0

Cómo alimentarse en el Camino

Una buena alimentación es fundamental para afrontar las etapas del Camino. Aquí os recordamos los consejos de la  Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN)...

21/abr/2010 0

¿Cales son as túas motivacións para facer o Camiño?

Queremos saber cales son as túas motivacións para facer o Camiño. Queremos coñecer as causas que impulsan a un a coller unha mochila nas súas vacacións e percorrer longas etapas que...

21/abr/2010 0

Romaría na Guarda

O 23 de setembro celébrase a Romaría de Santa Tegra no Concello da Guarda, moi próximo á fronteira de Portugal. Antón Ferreia, de ANABAM (Asociación Naturista do Baixo Miño),...

21/abr/2010 0

Torre de Hércules

A guía Teresa Gutiérrez fálanos da Torre de Hércules, na Coruña. A torre foi construída no século I e é o único faro romano que aínda está en funcionamento.

Torre de Hércules